2086 korisnika ako želiš pridruži se i ti
Notifications
Clear all

Koje su prema vašem mišljenju klupske slike, slike označene kao grupa A ili kao grupa B? Poll is created on 14/12/2020 20:07

  
  
  

Mnoge rejvere povezuju za žurkama na klupi...  

  RSS

techno-srbija
(@sman)
ČlanAdmin
Član: pre 3 godine
Objave: 4
14/12/2020 20:07  

Iako je srpski jezik veoma kompleksan i prepun pravila, pravopis je svakako nešto što je veoma bitno znati, kako u pisanoj tako i u verbalnoj komunikaciji. Na Internetu sve češće nailazimo na razne tekstove, koji su prepuni pravopisnih grešaka. Primetili smo da se i kod nas pojavljuje razlika u pisanju teksta, osim ostalog pre svega kod reči klubski ili klubska napr. klubska techno scena. Kako ne bismo bili jedni od onih koji nose etiketu „nepismen“, pokušaćemo da otvorimo ovu problematiku i na našem sajtu, iako je internet prepun tvrdnji, da se pravilno izgovara "klupski" i da se piše isto tako - klupski".

S obziromn da nisam jedan od tih, koji izgovara "klupski" kada se radi o "klubskim" glagolima i pridevima, ovo mi stvara konfuziju zbog čega u ovom slučaju onda ne mogu da pišem onako kako govorim, jer kada se radi o stvarima koje su vezane za KLUB, one su za mene uvek KLUBSKE a nikako "klupske", jer sa klupama one nemaju ništa zajedničko.

U vezi toga evo i jedne male ankete. Koje su prema vašem mišljenju klupske slike, slike označene kao A ili kao B ? Možete da kliknete na sliku i uvećate je ako je ne vidite dobro...

a.

 Dalje možemo još navesti da većina prodavnica u Srbiji prodaje klubske trenerice a ne klupske trenerice, kao i da bi prava klupska žurka mogla da izgleda otprilike nekako ovako:

teodora i masttor

... što zaista i liči na klupsku žurku jer se ta klupa i žurka na ovoj slici savršeno vide.

Za one "najtvrđe", koji će nam i dalje tvrditi da nismo u pravu, evo i još jednog primera:

Probajte da ukucate klupske vežbe i pogledajte šta vam izglazi u pretrazi na slikama? Da li su to slike koje vidite slike o vežbama sa klupom ili su to slike o u vezi vežbi u klubu? Naravno da su to slike koje se tiču vežbi na klupi što daje i smisao, prema tome odkud nekome ideja da povezuje klubsku scenu sa klupama i navodnom "klupskom scenom"?

kv

Na kraju, i u Agrosavetu saznajemo da postoje oni proizvođači koji su članovi kluba i oni proizvode klubske sorte jabuka. Zbog čega mislite da se njihove sorte ne zovu "klupske jabuke"? Pa naravno da je to zbog toga, što njihove jabuke nemaju nikakve veze sa klupama, već sa klubom, kao što sa klupama nema veze ni KLUBSKA TECHNO SCENA SRBIJE.

Ali, ako baš tako hoćete, možda jednom kada se završi ova kriza organizujemo i "klupsku žurku", znači sa klupama, da bi smo vas uverili u to da klupske žurke nisu isto kao i ono, što se događa u klubu,... i dalje se ne slažete?

A šta onda na sve ovo vi želite još da kažete?

pre 5 meseci 7 puta temu je promenuo korisnik techno-srbija

OdgovoriCitiraj
Podeli: