1862 korisnika ako želiš pridruži se i ti
Notifications
Clear all

Da li ste za odlazak EXIT festivala iz Novog Sada? Poll is created on 17/11/2020 22:25

  
  
  

EXIT festival odlazi iz Novog Sada i Srbije?  

  RSS

techno-srbija
(@sman)
ČlanAdmin
Član: pre 3 godine
Objave: 4
17/11/2020 22:25  

Novi Sad i Srbija mogli bi da ostanu bez Exit festivala, jer su im u državnom vrhu poručili da reše finansijske probleme otpuštanjem zaposlenih - ovo je napisao hrvatski Jutarnji list, navodeći da bi jedan od najpoznatijih evropskih festivala novi dom mogao da pronađe u Umagu.

 

 

pre 5 meseci temu je promenuo korisnik techno-srbija

OdgovoriCitiraj
techno-srbija
(@sman)
ČlanAdmin
Član: pre 3 godine
Objave: 4
28/11/2020 09:39  

EXIT Festival: Novi Sad je naš grad, želimo da ostanemo kod kuće, ali ne zavisi sve od nas

Povodom medijskih naslova o potencijalnom odlasku EXIT festivala iz Novog Sada i Srbije, oglasio se i EXIT festival sa sledećom porukom:

Da odmah podcrtamo – Novi Sad je naš grad, želimo da ostanemo ovde i da razvijamo festival, za to ćemo se boriti svim silama do poslednjeg časa. Nažalost, u ovom trenutku ne zavisi sve od nas.

Opšta je činjenica da je pandemija ubedljivo najviše udarila na muzičku i festivalsku industriju, jer su masovni događaji praktično zabranjeni. U tim uslovima većina evropskih i svetskih zemalja je uputila svojim najugroženijim industrijama posebne pakete podrške. Kod nas se to, nažalost, nije desilo, štaviše, većini manifestacija je prepolovljena ili ukinuta redovna podrška od strane države, po čemu predstavljamo jedan od najlošijih primera u Evropi. Izuzetak je jedino grad Novi Sad, koji je među retkim gradovima u zemlji koji su podržali sve svoje događaje, uključujući i EXIT.

Nažalost, ono što su mediji pisali je istina. Dobili smo poruku da rešimo probleme tako što ćemo otpustiti sve zaposlene. Mi to nikako ne želimo da uradimo. Novom Sadu i Srbiji smo do sada doneli 200 miliona evra, a u narednih 10 godina bi doneli još 200 miliona. O vrednosti promocije zemlje da ne pričamo, ona se vodi pod neprocenjivo. I da, naravno, dobijali smo u prethodnim godinama podršku i zahvalni smo na njoj. Zato smo uspeli da našoj ekomomiji i domaćem budžetu za svaki dobijeni dinar vratimo dvadesetostruko.

Smatramo da je, ne samo Exitu, već i celoj domaćoj sceni potrebno dati podršku u ovim najtežim vremenima u istoriji muzičke industrije. Na taj način će se delima pokazati da se razume značaj kreativnih industrija, kako za ekonomiju zemlje, tako i za njen imidž, promociju, identitet, za sadašnjost i, pogotovo, budućnost.

Ako to izostane, naravno da su sve opcije otvorene, jer ni po koju cenu nećemo dozvoliti gašenje festivala koji su već dve decenije gradili milioni ljudi, kako oni u publici, tako i iza bine. Zajedno smo napravili jedan od vodećih svetskih festivalskih brendova i zajedno ćemo ga i odbraniti.

Čuvajte se i pazite jedni druge.


OdgovoriCitiraj
Podeli: